2011-04-05 14:30:15• hírek • Szatmár.ro

Fertőző szépségszalonok?

A Szatmár megyei fodrász és kozmetikai szalonokat vette górcső alá a Szatmár Megyei Fogyasztóvédelmi Felügyelőség.

A Szatmár megyei fodrász és kozmetikai szalonokat vette górcső alá a fogyasztóvédelmi felügyelőség: ellenőrzési akciókra a február 14 és március 15 közötti periódusban került sor.

A felkeresett tizenöt szépségszalon többségében számos szabálytalanságot tapasztaltak a felügyelők - nyilatkozta a sajtónak Valentin Breban, a hivatal vezetője. Többek közt lejárt szavatosságú arckrémeket, körömlakkokat és hajfestékeket találtak a felügyelők, amelyeket azonnal kivontak a forgalomból.

Ugyanakkor a szalonok többségében nem fertőtlenítik rendszeresen a munkaeszközöket, ráadásul a koszos törölközőket egy helyen tartják a tisztákkal, a levágott hajat pedig a többi hulladékkal együtt műanyagzsákokba gyűjtik.
Négy olyan szatmári és avasfelsőfalui szépségszalon is volt, ahol legkevesebb öt hónapja, de akár két éve lejárt kozmetikai cikkeket is használtak.

A tizenöt szépségszalon közül ezért az ellenőrzést végző felügyelők hármat írásbeli figyelmeztetésben részesítettek, tizenegyre pedig pénzbüntetést róttak ki 62 000 lej értékben.

„A szatmári lakosok legyenek tudatos fogyasztók a szépségszalonokban is! Ellenőrizzük a használt kozmetikai cikkek szavatossági idejét, de nem árt megnézni azt sem, hogy fertőtlenítve voltak-e a használt munkaeszközök" - magyarázta a felügyelő.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: